brilleglass-øye

Brilleglass

Det er viktig at du trives med brillene dine samtidig som de korrigerer for ditt synsbehov. Dermed stilles det høye krav til glassene

 De skal både være optisk riktig og korrekt tilpasset en fin innfatning. Vår oppgave er derfor helt klar: alltid lage så klare, behagelige og fleksible brilleglass som mulig – glass som passer akkurat til deg. 

 

Glassenes kvalitetskrav

Det finnes i hovedsak 5 faktorer som avgjør kvalitet og komfort i glassene:

1. Hvilken synsfeil de skal korrigere
2. Hvilket materiale de er laget av
3. Hvilken styrke de har
4. Hvilken behandling de har
5. Hvilke individuelle behov og krav du har som brillebruker
Hvilke synsbehov

De vanligste synsfeil er nærsynt, langsynt, presbyopi og astigmatisme.
Alle har det felles at øyet av ulike grunner ikke klarer å bryte lyset riktig, og du klarer ikke se skarpt. Alle kan også korrigeres med brilleglass fra Essilor. Siden både astigmatisme og presbyopi ofte forekommer i kombinasjon med nærsynt eller langsynt, er de fleste brilleglass konstruert slik at de kan korrigere for flere synsfeil samtidig.

Valget mellom plast eller mineralske brilleglass?

Tidligere ble alle brilleglass produsert i glassmaterialet, såkalt mineralske glass. I dag derimot, er ca 80% av alle solgte brilleglass i Norden plastglass.
Plastglass går ikke så fort i stykker som mineralske, og er vesentlig lettere. Essilor produserer brilleglass i plastmateriale med høy brytningsindeks som betyr at glassene blir tynne og lette selv i høye styrker. Stylis heter det tynneste og letteste plastglasset som kan tilpasses alle synsbehov.

Hvordan kan tynne brilleglass være sterke?

Hvor stor evne et glassmateriales har til å bryte lyset kalles brilleglassets brytningsindeks. Et glass med høy brytningsindeks kan produseres vesentlig tynnere enn et med lavere indeks. Dette er spesielt viktig for brillebrukere med høye styrker i brilleglassene.

Hvilken brytningsindeks dine brilleglass har, avhenger av hvilket materiale de er produsert i uansett om de er av plast eller mineral. Essilor tilbyr best utvalg i ulike materialer blandt plastglass. Klikk på menyen til venstre for å lese mer om brilleglass for ulike synsbehov.

Er du usikker på hvilke type glassmateriale som passer akkurat for deg? Vi vil alltid gi deg de beste anbefalingene.

Publisert 11. januar 2012

 • c)optikk Krogh

  Akersgata 16,
  0158 Oslo

  Tlf: 23 31 09 50
  E-post: post AT krogh.no

  Åpningstider:
  Mandag 09.00-17.00
  Tirsdag 09.00-17.00
  Onsdag 09.00-17.00
  Torsdag 09.00-18.00
  Fredag 09.00-17.00
  Lørdag 10.00-14.00

Kontakt oss

Melding: